Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακαταμάχητες η Γυναικείες Γόβες

Οι γυναικείες γόβες πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις και την γκαρνταρόμπα των γυναικών. Τις  βρίσκουμε σε πολλά χρώματα, σχέδια και ύψη τακουνιού. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες στην κατοχή της.
Οι γυναικείες γόβες αποτελούν το αδιαμφισβήτητο must have της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Γόβες με μπαρέτα , με λουράκι , ψηλοτάκουνες , δερμάτινες . Τις λατρεύουμε σε όλες τους τις εκδοχές .

Μαύρες δερμάτινες γυναικείες Γόβες BILERO
Οι  γυναικείες γόβες είναι το απόλυτο γυναικείο φετίχ .  Είναι το σύμβολο της θηλυκότητας αλλά και του γυναικείου δυναμισμού. Είναι το πιο διαχρονικό παπούτσι . Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα ενός τέτοιου παπουτσιού. Μαγνητίζει τα βλέμματα κάθε γυναίκας που τις φοράει .  Ο Walt Disney  είχε κάποτε  πει πως ‘’ Η σταχτοπούτα αποδεικνύει ότι ένα νέο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου’’. Και είναι αλήθεια ! Μας χαρίζουν αυτοπεποίθηση και μας αρέσει!

Πως ξεκίνησε η ιστορία τους όμως ?
Γυναικείες Γόβες BILERO Από την αρχαία Ελλάδα και τον Αισχύλο ξεκινάει η χρήση του τακουνιού στα παπούτσια. Ονομαζόταν κόθορνοι και τα φορούσαν άνδρες και γυναίκες. Κυρίως όμως φοριούνταν στις θεατρικές παραστάσεις για την αύξηση του ύψους των θεών.

Κατά τον 16ο αιώνα το τακούνι στα παπούτσια το συναντάμε στις γυναίκες της αριστοκρατίας της Βενετίας. Μάλιστα το ύψος του τακουνιού ήταν τόσο υψηλό που οι κυρίες χρειαζόταν βοήθεια για να σταθούν στο ύψος τους!

Για πολλούς αιώνες το ύψος στο παπούτσι αποτέλεσε δήλωση κοινωνικού στάτους. Υπάρχουν πολλές αναφορές στην ιστορία ότι αποτέλεσαν σύμβολο δύναμης , εξουσίας αλλά και ελευθερίας. Με το πέρασμα των αιώνων όμως συνδέθηκαν άρρηκτα με τη μόδα.

Η ιστορία τους μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία  του 30 όταν ο σχεδιαστής Andre Perugia δημιουργεί για μια τραγουδίστρια της όπερας ένα ζευγάρι φετιχιστικά παπούτσια καρφιά . Η επιτυχία είναι τεράστια και  έτσι δημιουργεί τον δικό του οίκο με γόβες. Ο οίκος ονομάστηκε Padova  και βρισκόταν στην Νέα Υόρκη .

Η γόβα όπως την γνωρίσαμε εμείς.
Η κλασική γυναικεία γόβα όπως την ξέρουμε σήμερα όμως δημιουργείται κατά την δεκαετία του 50.

Πρωτοπόροι ήταν ο Roger Vivier  για τον οίκο Christian Dior καθώς και ο Salvador Ferragamo . Φυσικά καθιερώθηκαν από το απόλυτο σύμβολο του σεξ , την Marylin Monroe . Η ίδια άλλωστε έχει πει ‘’Δώσε σε ένα κορίτσι το κατάλληλο ζευγάρι παπουτσιών και  εκείνη μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο ‘’

Την δεκαετία του 90 Ο σχεδιαστής Manolo Blahnik καθιέρωσε τη γυναικεία γόβα στιλέτο ως ένα έργο τέχνης . Αποθεώθηκε από την πρωταγωνίστρια της σειράς ‘’Sex and the City ‘’ Carrie Bradsaw  και αναδείχθηκε ως  το απόλυτο στοιχείο sex appeal .

Οι τάσεις της μόδας στις γόβες για το 2018.Μπλε Γυναικείες Γόβες BILERO
Οι φετινές τάσεις θέλουν τα βελούδινα, Nude, Lace-up, με δέρμα φιδιού κλπ υποδήματα να είναι must. Μονόχρωμες και σκέτες ή διακοσμημένες με μεταλλικές λεπτομέρειες, λουράκια, κορδόνια και κορδέλες, οι γόβες για το 2018 θα σας ενθουσιάσουν. Με βασίλισσα φυσικά τη μαύρη δερμάτινη γόβα, κλασική και σταθερή αξία.  Ορισμένες διαθέτουν πολύ ψηλό ή μεσαίο τακούνι και άλλες χαμηλό χοντρό τακούνι, έτσι ώστε να καλύπτουν κάθε σας ανάγκη. Επίσης μία γόβα που πρέπει να έχει η κάθε γυναίκα στη συλλογή με τα γυναικεία παπούτσια της είναι η κόκκινη γόβα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΝΥΦΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα πιο όμορφα νυφικά παπούτσια από τον BILERO SHOES. Από τις elegant λευκές νυφικές γόβες με λεπτομέρεια σε δαντέλα , τα ultra – ρομαντικά νυφικά πέδιλα από δέρμα και σατέν κορδέλες σε blush pink, μέχρι και την ψηλοτάκουνη εξώφτερνη γόβα από δέρμα με stylish διαφάνειες και δέσιμο με λεπτή κορδέλα… we are so in love! 

Τα πιο ωραία ζευγάρια παπούτσια με τα οποία μπορείς να περάσεις όλο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ, το ίδιο και τα καλοκαιρινά κομμάτια που θα συντροφεύσουν τις εμφανίσεις σας. Ανάμεσά τους, βεβαίως, κι όλα εκείνα τα ζευγάρια παπούτσια με τα οποία θα περάσουμε το καλοκαίρι. Η ζέστη του καλοκαιριού επιβάλλει παπούτσια «ανοιχτά» και άνετα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουμε να είναι ζευγάρια που θα ξεχωρίζουν. Δίπλα στα αγαπημένα μας φλατ σανδάλια, τα slides και τις εσπαντρίγιες, υπάρχει πάντα μια θέση για ψηλές πλατφόρμες και πέδιλα με « τακουνάκι »  για τις πιο σικ εμφανίσεις, ενώ φυσικά από τις συλλογή - και τις βαλίτσες των διακοπών- δεν πρέπει να λείπουν οι σαγιονάρες αλλά και τα sneakers . Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με όλα τα ζευγάρια παπούτσια που θα χρειαστείς γι' αυτό το καλοκαίρι, ανάμεσά τους και οι hot τάσεις: 1- Φλατ σανδάλια 2- Mules 3- πέδιλα 4- Oxford 5- Sneakers  6-  Μπαλαρίνες 7- Πλατφόρμες  8- σανδάλια  9- Γόβες 10- Γυναικεία Παπούτσια

ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΥΦΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΥΦΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ Τα  νυφικά  σας  παπούτσια  είναι εξίσου σημαντικά με το νυφικό σας. Ίσως ακόμη πιο σημαντικά, πρώτον γιατί θέλετε να είναι άνετα και δεύτερον γιατί πιθανόν θα θέλετε να τα ξαναφορέσετε. Εκτός αυτού είναι  νυφικά  και θέλετε να εντυπωσιάζουν και αυτά….(κι ας είναι στα πατώματα) Οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε πιο σωστά τα  παπουτσάκια  σας: 1.   Το κόστος. Είναι το πρώτο που πρέπει να επικεντρωθείτε. Αν θέλετε  οικονομικά παπούτσια , τότε τα  χειροποίητα παπούτσια  δεν είναι στις βλέψεις σας. Οπότε από εκεί θα ξεκινήσετε. 2.  Αν έχετε σκοπό να φτιάξετε  παπούτσια  σε κάποιον τεχνίτη θα πρέπει να το κάνετε πολύ σύντομα. Οι πρόβες του νυφικού γίνονται με τα  παπούτσια  σας, ώστε να σας φτιάξει η μοδίστρα το σωστό μήκος στο  νυφικό  σας. Επειδή, λοιπόν, οι τεχνίτες συνήθως αργούν,  τότε αυτά θα πρέπει να τα παραγγείλετε πριν κάνετε τις τελικές πρόβες. Αν αγοράσετε, τότε θα πρέπει κι αυτά να τα έχετε αγοράσει πριν την τελικ